اگر بیماری خاصی دارید داروی خود به مقدار کافی برای حدود ۱۵ روز همراه داشته باشید. داروها را در دسترس و در چند محل جداگانه قرار دهید. به علاوه حتما همسفران خود را در جریان بیماری تان قرار دهید.
اگر سابقه واکنشهای حساسیتی و دارویی یا درد شدید قلبی یا تشنج یا کاهش سطح هوشیاری دارید، محل داروهای اورژانس و اقدامات مهم در شرایط خاص را به همراهانتان بیاموزید.
ترجیحا ۱۰ روز قبل از شروع سفر واکسن آنفولانزا و مننژیت را تزریق کنید.
در تمام طول سفر توجه داشته باشید که سفر طولانی است و شما باید انرژی خود را حفظ کنید. به موقع و به میزان کافی استراحت کنید، کم خوابی از علت های مهم بیماری و کم توانی است. غذا به میزان کافی بخورید و از پرخوری یا گرسنگی دراز مدت بپرهیزید.
پس از استفاده از سرویس بهداشتی حتما دست های خود را با آب و مایع دستشویی بشوئید (توصیه می شود صابون خمیری همراه داشته باشید). شستن مکرر دست ها در جلوگیری از ابتلا به وبا و حتی سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مؤثر است.
اسهال در کودکان و افراد مسن خطرناک است و باید به پزشک مراجعه کنند چرا که به سرعت بدنشان کم آب می شود. مهمترین اقدام تأمین آب و نمک از دست رفته است، به این صورت که تقریبا هم حجم هر بار اسهال باید به تدریج آب یا دوغ مصرف شود. نمک از دست رفته را نیز می توان از طريق اضافه کردن به غذا جبران کرد. تشنگی این بیماران باید به آهستگی و به صورت مداوم برطرف شود. این کار مانع از بروز استفراغ خواهد شد.
بیماری های تنفسی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا نیز در کودکان و افراد مسن خطرناک است. با اولین شواهد تنگی نفس، لازم است به پزشک مراجعه شود. در شروع علایم سرماخوردگی یا آنفولانزا چند بار در روز آب نمک قرقره کنید. استفاده از آب لیمو ترجیحا همراه با عسل بسیار کمک کننده است. بهتر است چند عدد لیموترش همراه ببرید.)
بهتر است قبل از سفر به پزشک مراجعه کنید و داروهایی نظیر استامینوفن، قرص سرماخوردگی بزرگسالان، مسکن نظیر ژلوفن یا بروفن و آنتی هیستامین را تهیه کنید و طریقه استفاده از آنها را بیاموزید.
استامینوفن در درمان تب به کار می رود. بزرگسالان می توانند هر ۶ ساعت یک قرص مصرف کنند. در بیماران کبدی استامینوفن باید با دستور پزشک مصرف شود. در کودکان به سادگی می توان تب را با شیاف کنترل کرد و هرگز نباید از آسپیرین به عنوان تب بر استفاده کرد. توجه کنید که تب علامت بسیار مهمی است و حتما برای بررسی علت آن باید به درمانگاه مراجعه کنید.
اگر نیاز به گرفتن دارو از هم سفران داشتید، دقت کنید که صرفا قرص را نگیرید بلکه قرص را با کاور آن دریافت کنید تا مطمئن باشید که عمدا یا سهوا اشتباهی صورت نگرفته باشد.
با بروز اسهال شدید آبکی، اسهال خونی، استفراغ مکرر، تب، سرفه های خلط دار، تنگی نفس و ضعف و بی حالی به سرعت به درمانگاه مراجعه کنید. توجه داشته باشید که اغلب بیماری ها در روزهای اول به راحتی و صرفا به صورت سرپایی قابل درمان هستند ولی ممکن است در چند روز آینده شما را از پا در بیاورند. در صورت بروز صدماتی نظیر پیچ خوردگی و یا شکستگی، عضو را بی حرکت کنید و سریعا به درمانگاه مراجعه کنید چرا که در چند ساعت بعد تورم و درد شدید مانع از ادامه سفر شما خواهد شد.